6 Aug 2013

Poiana Brasov - Muntii Postavaru

Poiana Brasov este una dintre cele mai cunoscute statiuni de sporturi de iarna de pe teritoriul Romaniei, atat la nivel national cat si la nivel international. Fiind un cartier al orasului Brasov, oras situat in centrul Romaniei, este resedinta judetului cu acelasi nume.

In Poiana Brasov primul concurs de schi a avut loc in anul 1906, iar in anul 1951 s-au organizat Jocurile Mondiale Universale de iarna. Pentru acest eveniment, a fost creat un hotel modern pentru sportivi si primul teleferic din Romania, intre Poiana si Postavarul, avand o lungime de 2150 de m. Pana in prezent, in Poiana Brasov au urmat o multime de amenajari, modernizari si dotari care au pus statiunea pe harta iubitorilor de sporturi de iarna.


Statiunea Poiana Brasov pune la dispozitia turistilor 12 partii moderne de schi, pentru amatori si pentru experimentati. Pe langa cele 12 partii de schi (Kanzel, Bradul, Sulinar, Sub teleferic 1, Sub teleferic 2, Ruia, Drumul Rosu, Lupului si Stadion), turistii se pot bucura aici de numeroase baruri, restaurante cluburi de noapte, terenuri de sport si plimbari pe marginea unui lac. Deasemenea, in statiune exista circa 2800 de unitati de cazare, care pot fi: cabane, pensiuni si hoteluri de lux. Acestea sunt umplute pana la refuz de catre turisti romani si straini in perioada anotimpului rece, in special in intervalul de timp cuprins intre 23 decembrie si 2 ianuarie, perioada sarbatorilor de iarna. Datorita aerului curat, statiunea este recomandata si celor care doresc sa petreaca un concediu de odihna, relaxare si tratament. Aici, turistii isi pot trata nevroza astenica, boli endocrine, anemii secundare, boli ale aparatului respirator si stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual.


Numarul turistilor englezi prezenti in statiunea Poiana Brasov atinge si chiar depaseste 3000 in timpul iernii. Acestia au declarat ca statiunea Poiana Brasov este cea mai ieftina statiune de sporturi de iarna din lume.
Dintre cele 12 partii de schi din Poiana Brasov, 4 se afla in clasamentul celor mai lungi partii din Romania. Asadar, pe prima pozitie in clasamentul format de 10 partii din tara noastra, se ala Partia Drumul Rosu din Poiana Brasov, cu o lungime de 4600 m. Pozitiile 4 si 5 sunt ocupate de catre partiile Lupului si Sulinar, cu lungimi de 2860 m, respectiv 2500 m, iar pe pozitia a 8-a se afla Partia Sub teleferic 1, avand o lungime de 2220 m.


In timpul verii sunt recomandate traseele montane Poiana Brasov – Pietrele lui Solomon, Poiana Brasov – Vf. Cristianul Mare si rezervatiile naturale Masivul Postavarul, Stejarisul Mare, Pestera Valea Cetatii .

Telecabine: Capra Neagra si Kanzel;
Telegondola: Postavarul

Teleschi: Bradul, Ruia, Subteleferic, Stadion

No comments:

Post a Comment