7 Jul 2024

Abuzul în serviciu

Abuzul în serviciu, cu intenție sau fără, a fost o greșeală? Ce părere aveți?

Dragi funcționari, această situație se putea rezolva în primele două zile, dar…
Așa vă place, să vă bateți joc de un copil care nu a greșit cu nimic? Un copil care a obținut un rezultat bun, fără mită, meditații, favoruri și alte forme de corupție.
Ce vreți să ne comunicați în acele răspunsuri?
În conformitate cu prevederile art. 10 alin. (7), doamna inspector Peter Alexandrina, din dorința de a acoperi greșeala ințială cu privire la art . 145 din ROFUIP, confundă noțiunea de „loc liber” și sub semnătura persoanei mandatate să „legifereze neștiința și acoperirea unor grave nereguli din Colegiul German Goethe” transmite un răspuns eronat, fără înțelegerea și respectatrea prevederilor legale incidente.
Astfel, „(7) În cazul în care la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc liber, este înmatriculat un copil din altă circumscripţie şcolară, fratele său geamăn/sora sa geamăn este admis/admisă la aceeaşi unitate de învăţământ, peste numărul de locuri alocat. ”
Pe ultimul loc liber - ATENȚIE, ACEL LOC NU ERA LIBER, era ocupat printrun examen/testare de limbă germană, examen care are scopul de a nu introduce întro școală a minorităților germane elevii care să nu înțeleagă limba și să nu facă față cerințelor educaționale în limba germană, directorul școlii a “furat” locul copilui meu!
Analizând în continuare textul alin. 7 face trimtere la copiii deja înmatriculați ori în acest caz situația este aceea de admitere și înmatriculare a celor 88+8 = 96 de elevi.
Directorul CGG Stoica Sebastian nu înțelege sintagma „fratele său geamăn/sora sa geamăn este admis/admisă la aceeaşi unitate de învăţământ, peste numărul de locuri alocat”, după cei 96 de elevi care trebuiau înmatriculați se putea solicita inspectoratului aprobarea unui loc, pentru geaman „peste numărul de locuri alocat” !!!
Totodată, alin. (2) din art. 20 face referire la situațiile „excepţionale, depăşirea efectivelor maxime stabilite de lege pentru clasele pregătitoare la care numărul solicitărilor de înscriere ale părinţilor proveniţi din alte circumscripţii şcolare este mare (...)”, situația actuală fiind DIFERITĂ, având la bază un EXAMEN/TESTARE de limbă, nu o simplă solicitare de înscriere din alte circumscripții.!!!!!!!
” art. 20
(2) La solicitarea unităţilor de învăţământ, consiliile de administraţie ale inspectoratelor şcolare pot aproba, în situaţii excepţionale, depăşirea efectivelor maxime stabilite de lege pentru clasele pregătitoare lacare numărul solicitărilor de înscriere ale părinţilor proveniţi din alte circumscripţii şcolare este mare, în conformitate cu prevederile art. 23 alin. (6) din Legea nr. 198/2023, cu modificările şi completările ulterioare.”

Vă relatez că domnul Director nu dorește să ne dea niciun răspuns, nici măcar pe legea 544/2001 (documentele care au stat la baza respingerii elevului Mircea), am fost la audiență, pur și simplu de fiecare dată se încurcă și nu-și aduce aminte ce a spus. Că prima dată a trimis cerere la ISMB pentru 8+1 locuri, la altă audiență unde am participat cu avocatul ne-a spus că a cerut doar 8 locuri. Ne mai și păcălește că rezolvăm această situație, că e posibil să se retragă cineva, că o să depună cerere de suplimentare pentru un loc, ne-a cerut documente care sa dovedească că Mircea provine din familie de etnic, să avem răbdare, și multe altele. Domnul Director trage de timp, pentru ce? Orgoliu, neasumarea unei greșeli, neglijență în serviciu?

https://hotnews.ro/noi-acuzatii-de-abuz-la-colegiul-german-goethe-din-capitala-cum-a-disparut-codul-unui-elev-de-pe-lista-admisilor-1524836

https://monitoruldebucuresti.ro/exclusiv/nereguli-la-colegiul-german-goethe-parintii-denunta-abuzuri-ale-noului-director/

No comments:

Post a Comment